Mine oplevelser som volontør i Bangladesh



onsdag den 24. september 2008

Hindufest og LEGO

En dag blev vi inviteret med Madan, som er en af lærerne på skolen, hjem for at se en hindufestival. Vi var selvfølgelig spændte på hvad det var for noget. Vi cyklede sammen med Madan de 20 km hjem til hans landsby. Det er vildt lækkert at vi har cykler! Der er så mange cykler over det hele, at man næsten ikke passer ind uden! Det var en god tur, hvor vi selvfølgelig vakte en del opsigt rundt omkring. I en af de meget små landsbyer vi kom igennem kiggede de så meget at en barber og manden der blev barberet stoppede og gik ud til vejen og kiggede. I Bangladesh cykler man ikke hurtigt. Man tager den tid det nu engang tager og så når man det nok… (ligesom det er med så mange andre ting)
Madans hus
Da vi kom til hans hus gik vi en tur ned i landsbyen. Vi så nogle rigtig flotte statuer, som var ved at blive lavet til Durga Puja. Ligesom alle andre steder samlede folk sig da vi stod og kiggede på statuerne.
Durga Puja statuerEn gruppe børn og voksne vi mødte i landsbyen. Da vi kom hjem for at skulle spise kom der forskellige grupper rundt og optrådte. Det var sjovt.

En mand med en fugl

En mandlig skuespiller

... og en til...

Mand til hest

Til aftensmad fik vi lækker kylling og ris. Der var også nogle små fisk. De lignede dem man kan købe til katte – med hoved og alt hvad der tilhører. Jeg tror da jeg fik spist 5-10 stykker med en masse ris, og så var det ligesom nok kontakt med den slags lokal spise!
Klokken 24 gik vi hen til en ”festivalsplads”, hvor der var forskellige grupper, som optrådte. Det var ret stenet, komisk og ufattelig dårlig humor. Der var 2 hele skuespil, som gik ud på at der sad nogle musikere i midten og så gik der på skift 2 personer rundt om og sang.



Guden, som var en abe

Der var et sjov, hvor en mand skulle til barber, hvor alle tingene så var vildt store. Folk grinede helt vildt, og vi sad bare og blev endnu mere forundret over den bengalske humor!


”Falde på halen komik”

Så vi snakkede om at humor er meget kultur præget og at de nok heller ikke ville synes ”Anden”, drengene fra angora eller andet dansk var ret sjovt.

En ældre dame, der nyder underholdningen
Det var en rigtig god aften, med et lille indblik i bengalsk-hinduistisk kultur og traditioner.
Madans kone, søn og jeg (Jeg føler mig kun en lille smule stor! )


LEGO med laererne
Til en af vores undervisningsdage havde vi taget LEGO med. Vi havde fundet på en leg, hvor de skulle bygge bogstaver ud af LEGOen (Vi havde selvfølgelig selv afprøvet det først med en lille intern konkurrenceJ) De synes det var rigtig sjovt. Når de så havde bygget det givne ord, Aeroplane, fik de 5 min til at danne så mange ord som muligt ud af bogstaverne. De synes det var rigtig sjovt. Idéen med det er, at lærerne kan bruge det i de mindste klasser, hvor der sidder omkring 30 elever fulde af energi. I stedet for at de skal vente på at hver elev bliver taget op til tavlen og skriver 3 bogstaver kan de sidde sammen to og to og bygge dem.


Da vi var færdige kom der nogle af de lokale drenge og spurgte om vi ville se noget dans, de havde lavet

Ingen kommentarer: