Mine oplevelser som volontør i Bangladesh



fredag den 10. oktober 2008

Kolkata

Saa er vi landet i Indien! Vi er alle fire taget til Indien for at faa fornyet vores bengalske visum og for at holde lidt ferie mens skolen er lukket. Vi ankom til Kolkatta efter en bustur fra Dhaka paa ca 14 timer i BUMLEbus. De 3 af timerne gik dog ved graensen, hvor vores pas skulle tjekkes mange gange. Jeg tror mit pas var gennem 7 forskellige maends haender inden jeg kunne saette mig ind i bussen igen for at koere videre.
Kolkata minder en del om Dhaka. Der er dog en del flere gule taxaer paa gaden. I gaar var det hoveddagen for Durga Puja (hinduistisk hoejtid) hvor de flotte lerstatuer, som er blevet lavet til hoejtiden skulle ud i floderne. Det var en ret sjov oplevelse! Statuerne blev koert til floderne i aabne lastbiler, hvor folk stod oppe og dansede og sang. Naar de saa ankom til floden blev statuerne baaret ned til vandet. Her blev de "malet" paa med roedt pulver og kysset paa inden de blev loeftet op og snurret rundt mens der blev spillet paa trommer og raabt nogle forskellige ting. Tilsidst blev den saa baaret ud i vandet, hvorfra den blev skubbet ud og ned under overfladen.
Ellers har vi brugt tiden her i Kolkatta paa at lege lidt turister. Vi har vaeret inde at se et stort monument/museum og ellers bare suger til os af atmosfaeren fra byen.
Vi brugte ogsaa et ret godt stykke tid paa at faa togbilletter fra Kolkata. Den foerste dag gik vi hen paa togstationen, som sendte os hen til et andet sted, som sendte os hen til et tredje sted. Da vi kom derhen fik vi at vide at vi ikke kunne bestille billetter uden vores pas, saa vi maatte komme igen dagen efter... Da vi kom dagen efter fik vi nr. 39 og de var naaet til nummer 6. Heldigvis var vi forberedte og havde taget boeger med.. Tilsidst fik vi dog vores billetter, saa paa soendag kan vi tage mod Darjiling...
En statue opstilling paa gaden:
Optog gennem kolkattas gader:

Statuen paa vej ned til floden:

Jeg fik en roed streg i panden ligesom de lokale kvinder...

Ingen kommentarer: